Vad ska man tänka på med plastgalgar?

Det finns många fördelar med galgar som är gjorda av plast. Det här är inredning som är lätt att hålla ren eftersom plasten tål både vatten och såpa. Dessutom så brukar plastgalgar ha en form som är skonsam mot kläder. Både butiker och privata garderober behöver galgarna av plast men det finns en hel del att tänka på då man vill köpa nya. Det händer ju ofta att man får galgen gratis då man handlar kläder, och om man har en plastgalge som har hängt med riktigt länge och som man är mycket nöjd med så kan det vara klokt att se lite närmre på den för att avgöra varför den är så bra.

Hur ska man använda plastgalgar?

Den första fråga som man ska ställa sig då man vill ha galgar av plast är hur dessa ska användas. Då man står och stryker skjortor och vill hänga fler än en på en galge så kan det bli irriterande med en plastvariant som har alltför många krokar och annat som gör att den inte behåller skjortornas form. Vill man en skjorta väl så kan det vara klokt att satsa på en galge för var skjorta och då ska man välja den modell som har rätt sluttning men som är tillräckligt vid för att skjortan inte glider av även om den inte har knäppts längst upp.

När man vill använda en plastgalge för lite tyngre plagg så behöver man en kraftigare variant. Det är inte så smart att ta en enklare plastgalge och hänga en kostym på denna. Även om galgen klarar av vikten så kan man ganska snart se hur den böjer sig i plagget och det betyder att kostymjackan inte får det stöd som den behöver för att behålla sin form. Välj en galge som är särskilt till för jackor och tyngre plagg och som har en bredare och mjukare form. Tänk också på att det här kan vara bra med en pinne under galgen där man kan hänga tillhörande byxor eller klämma fast en tillhörande kjol.

Här kan du hitta företag som säljer galgar

Tillbehör

Det finns ju gott om varianter av plastgalgar och något som kan vara bra att tänka på är det där med tillbehör. Vissa galgar kommer att ha krokar som en del av designen. Det här ger en styrka som man inte får med klämmor som har hängts på. Det här betyder inte att man ska rata galgarna med fristående klämmor då dessa givetvis kan vara praktiska på så vis att man kan plocka av klämmorna då man inte behöver dem.

Permalänk till denna artikel: http://www.butiks-inredning.se/blogg/vad-ska-man-tanka-pa-med-plastgalgar/