Dagens butikshyllor ska rymma mycket och stor variation

När du går in i en vanlig butik för att köpa mat så tänker du kanske inte på hur många sorter det finns av varje vara. Numera så förväntar vi oss en massa olika val på butikshyllan och det kräver en design som klarar av vikten såväl som den placering som man behöver för att varje produkt ska synas ordentligt. Det finns butikshyllor som sluttar och så kan man använda sig av belysning för att bättre visa urvalet. Materialet på hyllsystem kommer också att få betydelse då det påverkar känslan man får i butiken såväl som hållbarhet.

butikshyllor

Moderna butikshyllor av metall

Det går att tillverka hyllsystem av olika material. Då man vill skaffa något till förrådet därhemma så kan man ju nöja sig med något enklare som är av trä eller plast, men i en butik så behöver man butikshyllor som inte bara klarar av tyngden från varor och produkter, utan också det slitage som de utsätts för av kunder. Det här är ju något som gäller för alla typer av butiker, och en bra lösning är att välja metall som material.

Metallen är vacker att se på och kan behandlas för att få en viss färg. Dessutom så finns det unika metoder med vilka man kan skapa plåthyllor eller trådhyllor som släpper igenom ljus och som är enkla att underhålla. Kunder kan också ta tag i hyllorna utan risk för att de kommer att slitas snabbt då de är designade av ett så hållbart material.

Metallen gör det även möjligt att skapa olika nischer med vilka man bättre kan demonstrera olika typer av produkter som tillhör samma kategori. När man har ett smart system så behöver man kanske inte bygga så mycket på höjden utan hellre på djupet så att det inte blir problematiskt att komma åt olika varor som ligger för högt upp för den genomsnittlige kunden.

Belysning som en del av hyllsystemet

Något som kan göra stor skillnad är belysning. Då man använder sig av butikshyllor med belysning så syns varorna bättre. Det här är också viktigt just då man kanske jobbar med lite mer djup och vill säkra att kunden ser att det finns mycket på hyllan. Det är ju god psykologi att skapa känsla av mångfald och att det finns riktigt mycket i butiken. Samtidigt så får det inte bli rörigt och det ordnar man med belysningen.

Temporära hyllor i form av produktställ

Då man behöver temporära hyllor i form av produktställ så kan man tänka lite annorlunda. Här är det ju inte butikshyllor som ska rymma en massa olika varor utan en utvald produkt som man pushar för. Det går att använda ställ av metall såväl som av papp, men fördelen med att använda ett ställ av hårdare material är att man kan återanvända det.

Riktigt fina produktställ kan komma med belysning så att man får en riktigt bra effekt och ser till att kunder som kommer in i butiken genast uppmärksammar en viss lockvara eller nyhet. Här finns det mycket att göra som kan påverka butikens försäljning och det kan vara klokt att lära sig mer om den här typen av display.

Lagerinredning som ger smidig hantering av produkter

Butikshyllorna som finns på lagret behöver inte ge samma effektivitet vad gäller synlighet men de ska också fungera på ett smart sätt vad gäller sortering. Om man har ett stort lager så är det ju viktigt att man på ett tydligt sätt ser vad som finns var. Lagret kan också behöva hyllorna med nätkonstruktion som släpper igenom luft och ljus. Beroende på vad som ska lagras och hur man flyttar det så behöver man olika typer av hyllsystem som passar samman med verktyg och truckar som man använder för att flytta och hämta kartonger och produkter.

Permalänk till denna artikel: http://www.butiks-inredning.se/blogg/dagens-butikshyllor-ska-rymma-mycket-och-stor-variation/