Klädhäst klädställ

I butiker så måste man ha snygga klädhängare som är lätta att komma åt. Konfektionsställ är ett gott exempel på design som kunder idag är vana vid och som gör att man snabbt kan få fram det plagg som man är intresserad av utan att samtidigt riva ner andra kläder. Att man ofta kallar klädställ för klädhäst beror på att konstruktionen påminner lite om en häst. I och med att det idag finns så många smarta varianter av klädhängare så kan man vara väldigt petig och välja den modell som kommer att passa perfekt i butiken, hemma i garderoben eller i hallen.

Klädställ i butik

I butiken så behöver man klädhängare design som är bra både för kläder och för hantering av butikspersonal och kunder. Det är ofta ett måste att ha en klädhäst på hjul som man kan flytta på då man vill städa eller då det är dags att möblera om. En klädställning ska kombinera estetik med robusthet så det är viktigt att välja en modell som kommer att klara av de kläder och den hantering som man utsätter den för. Med rundställ så är det också viktigt att ställningen står riktigt stabilt då kunder många gånger samtidigt kommer att ta tag i den från olika håll.

klädställpåhjul

Metall är ett bra material för butiker och det särskilt för att metallen kan efterbehandlas för att ge extra styrka samtidigt som den får en färg och glans som passar ihop med resten av inredningen. Metall är också ett material som gör sig särskilt väl för klädhästar då det erbjuder den styrka som krävs för att ställningen ska hålla länge och fortsatt se bra ut trots att den används dagligen.

Klädhästar för privat bruk

Även om klädhästar ofta tillverkas för att fungera som butiksinredning så kan man finna den här typen av inredning för privata hem hos möbelbutiker som IKEA. Om man som privatperson vill ha samma standard och kvalitet som i en butik så kan man förstås se närmre på begagnade klädhästar som en gång har fungerar som butiksinredning och som inte längre behövs trots att de är i gott skick. Begagnade klädställ kan vara riktigt fina. I hemmet så kan man använda sig av klädställen på många olika sätt. Man kan dra nytta av klädhängare till hallen såväl som av en mobil klädhäst som man ställer in ett förvaringsutrymme. Sedan så finns det portabla lösningar som man kan vika ihop och ta med sig då man kanske behöver bättre klädvård då man reser.

För att välja rätt klädhäst, oavsett om det gäller privat bruk eller för butiken, så bör man alltså tänka igenom hur klädställningen ska användas för att sedan komma fram till den modell som möter krav och behov på bästa vis.

Permalänk till denna artikel: http://www.butiks-inredning.se/blogg/kladhast-kladstall/