Skyltbyster som syns på rätt sätt

I en klädbutik så har man ett stort behov av att visa upp olika plagg och hur de kan kombineras. Det här gör man med skyltdockor eller med en enkel torso. Bra butiksinredning kombinerar skyltbyster med hela dockor, och butiker som Gordons erbjuder olika varianter och modeller för bästa möjliga resultat. Som kund så är det förstås så att man blir mer intresserad av en butik där man tydligt ser den typ av kläder som erbjuds så det är viktigt att man i skyltfönster använder sig av rätt typ av inredning men också att man förstår hur byster och dockor ska kläs för rätt effekt.

Skyltbyster som man lägger märke till

Med bra butiksinredning så skapar man en lokal där det är trivsamt att vistas och där man upplever köplust. Det här är ju enkelt att säga men kanske inte lika enkelt att lyckas med. Det är så att skyltdockor som känns som en naturlig del av inredningen samtidigt som de syns och väcker uppmärksamhet fungerar på ett positivt sätt. Förutom att satsa på skyltbyster som är enkla att jobba med så måste man lära sig hur man positionerar och ordnar med dessa.

En halv eller hel kropp

Ska man använda sig av en komplett docka eller är det kanske så att det räcker fint med en byst som bara är en halv kropp och ofta helt utan huvud? Det här är en viktig fråga men faktum är att många butiker väljer att jobba med olika byster och dockor för att skapa olika typer av utställningar. Dessutom så ska man vara medveten om att en halv kropp kan upplevas som komplett då man klär den på rätt sätt. Man måste inte ha ett huvud med ansikte för att få en mänsklig känsla. Byster kan ge ett mycket konstnärligt intryck och ge precis den känsla som man är ute efter. I ett skyltfönster så kan det passa riktigt bra med kompletta skyltdockor medan butikens inredning matchas fint med torsos och byster som man kan ställa upp på hyllor och bord.

Innan man köper skyltbyster så kan det vara klokt att ge sig ut på upptäcktsfärd för att se på hur andra butiker har löst sin skyltning i fönster och i butik. När man ser något som man verkligen gillar så antecknar man vilken typ av byst det var och hur den har använts för att presentera kläder. Även de som länge har drivit butik har mycket att vinna på att ta en titt på och inspireras av andra butikers utställningar.

Lätt hantering

En gång i tiden så var det kanske så att man behövde vara tekniker för att ordna med skyltdockorna i skyltfönstret, men idag så utvecklas torsos och dockor på ett sätt som gör att de är lätta att hantera. Inte bara för att de görs i material som ger stabilitet utan att väga för mycket. Moderna skyltbyster har också designats med tanke på själva användningen så att det blir smidigt att flytta på bysten och att klä på den. När man har en komplett docka så krävs det ju lite mer vad gäller rörliga leder i och med att man kanske vill ha specifika positioner där dockan står eller sitter ner.

Smart vägledning

Med skyltdockorna så vägleder man kunderna på ett otroligt smart sätt. Man visar vägen in i butiken genom att inspirera på ett intuitivt sätt. Har man klätt och positionerat dockan på rätt sätt så kan man förvänta sig kunder som kommer in och pekar på dockan i fönstret för att de vill prova kläderna som hänger där. Inuti butiken så kan man med olika torsos göra det tydligt var olika typer av kläder finns. Det här är ju något som kommer väl till pass i klädbutiker där man erbjuder kläder för kvinnor, män och barn. För kunder så är det bara att följa skyltbysterna för att finna vägen till de plagg som de är intresserade av.

Permalänk till denna artikel: http://www.butiks-inredning.se/blogg/skyltbyster-som-syns-pa-ratt-satt/