Klädställ för butiken

Möbelbutiker som erbjuder klädställningar för hem använder sig ofta av design som påminner om den som man kan se i butiker. Det här beror på att så många upplever att de klädställ som finns i butiker är vackra att se på och även att man vill få samma praktiska funktion i sitt hem. Nu är det dock inte så vanligt att butiker skaffar en klädställning IKEA eller Rusta kan erbjuda då man kan behöva lite mer än det som kommer att fungera fint i hemmet. Butikens klädstång utsätts för större påfrestningar och slitage och måste därför vara robust och ha en design som är lätt att hantera.

 

Praktiska klädställ

Butiksinredning måste förstås vara praktisk och det blir den då man planerar på rätt sätt. Klädhängare som hänger på ett sätt som gör det lätt att som kund komma åt utan att riva ner andra kläder är en stor fördel. Om man har gott om plats på de klädställ som finns i butiken så blir det också lättare för kunder att se på kläder och att prova dessa. Det här kan innebära att man behöver inreda med ett system som ger lite mer plats eller att man kanske väljer att enbart visa några enstaka plagg och ha andra storlekar på hyllor. Då man erbjuder barnkläder så kan det bli aktuellt med en klädställning barn kan komma åt, och det kräver ju en helt annan typ av design.

 

Klädhästar med eller utan hjul

En klädhäst får man ofta användning av i butiken. Den står gärna vid provrum så att man kan hänga upp kläder som kunder inte vill ha istället för att låta dessa ligga i en hög tills man kan hänga tillbaka plaggen i butiken. Men ska man ha en klädhäst på hjul eller utan? Ibland så kan det ju vara bra om man kan flytta omkring på klädhästar för att möblera om eller kanske för att på ett enklare vis hänga tillbaka kläder som har provats. Om man väljer en bra design på klädställningen så ska det gå bra att få med hjulen som man kan plocka av och på. Det gör att man kan testa sig fram och välja det som passar den egna butiken allra bäst.

 

En vacker butiksmiljö

I en vacker butiksmiljö så använder man sig av torsos, skyltbyster och en och annan skyltdocka för att hänga upp kläder på ett synligt vis. Men det är trots allt klädställ som till stor del avgör om butiken känns inbjudande att handla i eller inte. Därför så är det viktigt att satsa på ställ som erbjuder en stabilitet och även skönhet. Skönhet får man med fina material som metaller som har lackats och som har formats för att smälta in väl med resten av butiksinredningen.

 

Nyheter om butiksinredning

 

2022-01-31

Säker butiksinredning är väldigt viktigt

Det gäller att inreda butiken med säker butiksinredning som står stadigt och som inte har vassa kanter att skada kunder och anställda med.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-11-13

Det visste du inte om skyltdockor

Det finns en massa spännande information om skyltdockor. Här är några saker som du kanske inte visste om skyltdockor.

 

Läs mer »

 

 


Gör till din startsida


Läs de senaste nyheterna från din bransch först,
sen kan du googla »


Nyheter om butiksinredning

Torsdag 11 augusti -
corren.se: Möbelsnickarna från Linköping är tredje störst i sin bransch ? ökar intäkterna med 15 procent
Bolagets huvudbransch är tillverkning av kontors- och butiksinredningar och tillverkning av köksinredningar.
Onsdag 10 augusti -
hn.se: Byggbranschen i Halmstad får tillskott ? nytt företag startar
och byggbranschen, såsom specialkonstruktioner för butiksinredning och andra finsnickerier samt handel med värdepapper och därmed förenlig verksamhet."
Onsdag 10 augusti -
hallandsposten.se: Nytt byggföretag startar i Halmstad
och byggbranschen, såsom specialkonstruktioner för butiksinredning och andra finsnickerier samt handel med värdepapper och därmed förenlig verksamhet."
Tisdag 9 augusti -
ehandel.se: Bil brakade in i Jysk-butik ? orsakade stor förödelse
Bilen raserade såväl väggen som butiksinredning och orsakade stor skada vilket i sin tur ledde till att man fick stänga för dagen.
Tisdag 9 augusti -
market.se: Bil brakade in genom väggen på renoverad butik
Betong från den solida väggen, och butiksinredningen, syns ligga i en enda röra på bilder från händelsen.
Söndag 7 augusti -
artnet.se: Stockholms Auktionsverk Globen en temaauktion med inredning från FACE!
Auktionen innehåller bland annat en imponerande fast butiksinredning som redan 1997 såldes på Stockholms Auktionsverks Lilla Kvalitén.
Fredag 5 augusti -
svt.se: Nyheter från dagen: 5 augusti
? Kriminaltekniker på plats i Växjö ? undersöker butiksbranden ? Eon döms att betala skadestånd ? förstörde unika fornlämningar
Fredag 5 augusti -
svt.se: Kriminaltekniker på plats i Växjö ? undersöker butiksbranden
Kriminaltekniker på plats i Växjö ? undersöker butiksbranden Under fredagsförmiddagen var kriminaltekniker och
Fredag 5 augusti -
gnosjoregion.se: Tillverkning av butiksinredning
Tillverkning av butiksinredning Vid tillverkning av delar i metall till butiksinredning är skärande bearbetning en vanlig tillverkningsmetod.