Nyheter om butiksinredning


Publicerad 2023-02-26

Kreativ butiksinredning kan öka försäljningen

Butiksinredning som är kreativ kan vara något som gör att man säljer mer i en butik och här ska vi se lite närmre på hur butiksinredning kan formas på ett kreativt sätt.

Den som driver en butik är väl medveten om vikten av att skapa en inbjudande och unik miljö i lokalen. När du har kreativ butiksinredning så kan det leda till att flera kunder kliver in i butiken. Det här är också något som kan cementera ditt varumärke och sprida ett gott rykte om det.


När du kombinerar inredning med belysning och färger på ett kreativt sätt så kan du stå ut i konkurrensen och öka försäljningen. Vi tar en titt på hur du kan tänka kreativt då du inreder din butikslokal med allt från lampor till produktställ.


Belysning är en viktig del av din butiksinredning


Ljussättningen är otroligt viktig för varje lokal och särskilt i butiker. Det gäller ju att skapa en miljö som känns trygg och välkomnande med ljus vi trivs i. Naturligt ljus är alltid ett bra val. Om det finns fönster kan det bidra till att butiken känns öppen och att den har mer utrymme.


När det inte finns naturliga ljuskällor så går det att skapa samma känsla med bra lampor och spotlights. Det kan vara smart att jobba med en expert på ljussättning för att få till rätt känsla i butikslokalen. Kanske går det att använda olika färger för att göra det hela lite mer kreativt.


Färger och material som påverkar positivt


Färgerna i butiken kommer förstås att vara viktiga för hur vi upplever den. Beroende på vad som säljs så kan det vara viktigt att använda färger som stämmer väl överens med märke och produkter. Sedan finns det ju en hel del psykologi omkring färg.


Var kreativ och ta reda på vilka färger som gör vad i våra sinnen. Välj sedan det som kan ge den effekt du är ute efter!


Material får också betydelse för vi som handlar i butiker ser inte bara med ögonen på inredningen. Vi tar ofta på ytor och hur dessa känns kommer att få betydelse. Golvens struktur måste inte vara vanlig och slät. Faktum är att en räfflad yta kan bidra till säkrare golv då det är halt och vått utomhus.


Olika texturer kan också ge synintryck som vi gillar. En spännande vägg med form och färg är något som folk kommer ihåg. Butiken har därmed kreativ butiksinredning som folk kommer tillbaka för att se igen.


Möblerna ska vara fina men funktionella


En bänk som kunder kan sitta på, en bekväm höjd på kassadisken och speglar där de behövs. Butikens möbler måste vara fina men också mycket funktionella. Glöm inte bort att folk behöver sätta sig ner. Det bör finnas platser att vila på.


Kanske inte i provhytter där det lätt kan bli kö. Men gärna i själva butiken. Tänk på vad kunden ser från sittplatsen. Här har du ju stor möjlighet att skapa köplust. Om personen som sitter ner ser spännande saker kanske han går ut från butiken med mer i påsen.


Glöm inte bort konsten i butiken


Konst är en viktig del av butiksinredning och den kan användas på ett kreativt sätt. Med konst får vi mer personlighet. Fast det får inte spreta för mycket. Kanske kan du hitta konst som passar väl ihop med butikens färgtema och stil. Eller så beställer du något från en konstnär som kan jobba med det tema som finns i butiken.


I en butik med saker för barn kan konsten vara färgglad medan butiken med dyrare saker för vuxna behöver elegant konst som stämmer väl in med det som säljs. Konst kan också vara installationer där man använder sig av färg och ljus för att locka på uppmärksamhet. Många butiker jobbar med skärmar där interaktiv media spelas upp för att skapa en viss stämning.


Summering


Du kan skapa kreativ och inbjudande butiksinredning med belysning, möbler, färger och konstinstallationer. Genom att kombinera dessa olika element på rätt sätt så går det att skapa en känsla av varumärket som sedan följer med kunden hem. Det kan leda till många återbesök och även att det säljs mer vid varje säljtillfälle.

 

 

 

 


 

Visa alla »

Nyheter om butiksinredning

 

2023-02-26

Kreativ butiksinredning kan öka försäljningen

Butiksinredning som är kreativ kan vara något som gör att man säljer mer i en butik och här ska vi se lite närmre på hur butiksinredning kan formas på ett kreativt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-01-31

Säker butiksinredning är väldigt viktigt

Det gäller att inreda butiken med säker butiksinredning som står stadigt och som inte har vassa kanter att skada kunder och anställda med.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-11-13

Det visste du inte om skyltdockor

Det finns en massa spännande information om skyltdockor. Här är några saker som du kanske inte visste om skyltdockor.

 

Läs mer »

 

 


Gr till din startsida


Ls de senaste nyheterna frn din bransch frst,
sen kan du googla


Nyheter om butiksinredning