Nyheter om butiksinredning


Publicerad 2023-02-26

Kreativ butiksinredning kan öka försäljningen

Butiksinredning som är kreativ kan vara något som gör att man säljer mer i en butik och här ska vi se lite närmre på hur butiksinredning kan formas på ett kreativt sätt.

Den som driver en butik är väl medveten om vikten av att skapa en inbjudande och unik miljö i lokalen. När du har kreativ butiksinredning så kan det leda till att flera kunder kliver in i butiken. Det här är också något som kan cementera ditt varumärke och sprida ett gott rykte om det.


När du kombinerar inredning med belysning och färger på ett kreativt sätt så kan du stå ut i konkurrensen och öka försäljningen. Vi tar en titt på hur du kan tänka kreativt då du inreder din butikslokal med allt från lampor till produktställ.


Belysning är en viktig del av din butiksinredning


Ljussättningen är otroligt viktig för varje lokal och särskilt i butiker. Det gäller ju att skapa en miljö som känns trygg och välkomnande med ljus vi trivs i. Naturligt ljus är alltid ett bra val. Om det finns fönster kan det bidra till att butiken känns öppen och att den har mer utrymme.


När det inte finns naturliga ljuskällor så går det att skapa samma känsla med bra lampor och spotlights. Det kan vara smart att jobba med en expert på ljussättning för att få till rätt känsla i butikslokalen. Kanske går det att använda olika färger för att göra det hela lite mer kreativt.


Färger och material som påverkar positivt


Färgerna i butiken kommer förstås att vara viktiga för hur vi upplever den. Beroende på vad som säljs så kan det vara viktigt att använda färger som stämmer väl överens med märke och produkter. Sedan finns det ju en hel del psykologi omkring färg.


Var kreativ och ta reda på vilka färger som gör vad i våra sinnen. Välj sedan det som kan ge den effekt du är ute efter!


Material får också betydelse för vi som handlar i butiker ser inte bara med ögonen på inredningen. Vi tar ofta på ytor och hur dessa känns kommer att få betydelse. Golvens struktur måste inte vara vanlig och slät. Faktum är att en räfflad yta kan bidra till säkrare golv då det är halt och vått utomhus.


Olika texturer kan också ge synintryck som vi gillar. En spännande vägg med form och färg är något som folk kommer ihåg. Butiken har därmed kreativ butiksinredning som folk kommer tillbaka för att se igen.


Möblerna ska vara fina men funktionella


En bänk som kunder kan sitta på, en bekväm höjd på kassadisken och speglar där de behövs. Butikens möbler måste vara fina men också mycket funktionella. Glöm inte bort att folk behöver sätta sig ner. Det bör finnas platser att vila på.


Kanske inte i provhytter där det lätt kan bli kö. Men gärna i själva butiken. Tänk på vad kunden ser från sittplatsen. Här har du ju stor möjlighet att skapa köplust. Om personen som sitter ner ser spännande saker kanske han går ut från butiken med mer i påsen.


Glöm inte bort konsten i butiken


Konst är en viktig del av butiksinredning och den kan användas på ett kreativt sätt. Med konst får vi mer personlighet. Fast det får inte spreta för mycket. Kanske kan du hitta konst som passar väl ihop med butikens färgtema och stil. Eller så beställer du något från en konstnär som kan jobba med det tema som finns i butiken.


I en butik med saker för barn kan konsten vara färgglad medan butiken med dyrare saker för vuxna behöver elegant konst som stämmer väl in med det som säljs. Konst kan också vara installationer där man använder sig av färg och ljus för att locka på uppmärksamhet. Många butiker jobbar med skärmar där interaktiv media spelas upp för att skapa en viss stämning.


Summering


Du kan skapa kreativ och inbjudande butiksinredning med belysning, möbler, färger och konstinstallationer. Genom att kombinera dessa olika element på rätt sätt så går det att skapa en känsla av varumärket som sedan följer med kunden hem. Det kan leda till många återbesök och även att det säljs mer vid varje säljtillfälle.

 

 

 

 


Publicerad 2022-01-31

Säker butiksinredning är väldigt viktigt

Det gäller att inreda butiken med säker butiksinredning som står stadigt och som inte har vassa kanter att skada kunder och anställda med.

När vi inreder en butik med möbler och detaljer så tänker vi ofta på saker som att inredningen ska ge försäljningen ett gott stöd. Man väljer butiksinredning med en design som passar konceptet i butiken och tänker på saker som hur man kan sälja mer med synlighet.


Utöver att produktställ och annan butiksinredning måste erbjuda god synlighet så ska alla möbler som finns i butiken vara säkra. Både för de som jobbar i lokalen och för kunder som kommer på besök.


Säker butiksinredning välter inte


Om vi börjar med att se på stabilitet så gäller det förstås att inredningen står som den ska även om man rör vid eller lutar sig mot en möbel. När en möbel är lite tyngre så är det ju rentav farligt om den står vingligt.


Ett högt produktställ på ben som inte klarar vikten är inte bra. Men det gäller också att förstå vad butiksinredning är gjord för. Då den beställs så är det viktigt att ta en titt på kapacitet för varje möbel. Det är inte smart att ladda en hylla som är gjord för lägre vikt med tunga produkter som väger mycket mer.


Lättare ställ och sådant som inte är tungt kanske inte känns så farligt då de står på sniskan eller lätt välter. Men ingen kund tycker att det är roligt att bli intrasslad i klädhästar och galgar. Det är verkligen viktigt att se på saker som att man kan låsa hjul och få ställningar att stå still även om de också erbjuder rörlighet.


Hyllor och krokar rasar inte


En annan sak att tänka på är hur vägginredning sitter. Det gäller ju att välja hyllor och annan inredning för väggen som är stadig och väl genomtänkt för sitt syfte. Det är också viktigt att vara noga med montering.


Kunder ska inte behöva vara i riskzonen för ras för att hyllsystem inte sitter som de ska. Det här är butiksinredning som ofta sitter på höjden. Ju högre upp ett föremål kommer ju längre blir fallet och därmed också slaget om det träffar någon.


Det kan vara klokt att se till att montering av butiksinredning på väggar görs av kunniga personer som ser till att allting sitter som det ska. På så vis slipper ni överraskningar till följd av att någon drar lite för hårt i en galge eller bestämmer sig för att försöka hänga lite på en hylla med en hand för att få tag på saker med den andra.


Summering


Bra butiksinredning är säker butiksinredning. Det handlar först och främst om att välja möbler och inredningsdetaljer som är gjorda för den användning de kommer att ha. Dessutom är det väldigt viktigt att installera och montera möblerna på rätt sätt. Då kan du garantera att det är säkert att röra på sig och röra på saker i din butik!

 

 

 

 


Publicerad 2018-11-13

Det visste du inte om skyltdockor

Det finns en massa spännande information om skyltdockor. Här är några saker som du kanske inte visste om skyltdockor.

De står liksom plåthyllor stilla i fönstret eller på butiksgolvet. Men skyltdockor har en form och design som gör att de till skillnad från annan butiksinredning blir levande. Den här typen av docka används inte bara av klädesbutiker som vill visa upp sina varor. Med skyltdockan så går det att göra en massa saker som att sy kläder och skapa konstverk.


Här är några intressanta anekdoter om skyltdockor som du kanske inte visste om. De kan vara något att tänka på nästa gång du får ögonkontakt med en docka som visar dig kläder i din lokala butik…


Världens mest kyssta skyltdocka


Kanske har du också kysst henne. Världens mest kyssta skyltdocka är Rescue Annie som också går under namnet Resusci Anne. Berättelsen bakom denna kända docka är minst sagt fascinerande. Skyltdockan används världen över för att lära ut första hjälpen. Den har fått en mycket stor betydelse för ökad säkerhet vid vatten och i andra sammanhang.


Det började under 1400-talet


Det sägs att skyltdockor började användas under 1400-talet. Då skapades miniatyrdockor som användes för att visa upp kläder. Det skulle dröja några hundra år till innan man började skapa dockor i verklig storlek för att visa upp det senaste modet.


En fransk uppfinning


Ett annat ord för skyltdocka är mannekäng som kommer från det franska ordet mannequin. På engelska säger man också manikin vilket kommer från samma ord. Den första skyltdockan för mode tros vara en version av papier-maché som gjordes i Frankrike. Det var dock på mitten av 1800-talet. Frågan är om inte de första dockorna för att visa upp kläderna några hundra år tidigare ska ses som de allra första. Hur som helst så tycks Frankrike vara skyltdockans vagga.


Ordet mannequin


Det ursprungliga ordet för skyltdocka, mannequin, betyder löst översatt en konstnärs ihop-skarvade modell. Idag ser skyltdockorna inte särskilt ihop-skarvade ut. De har mjuka övergångar och ter sig mycket mänskliga vilket givetvis är en del av tanken bakom den här typen av butiksinredning.


Det finns människor som lider av rädsla för skyltdockor


Det kallas för Pediophobia och betyder icke rationell rädsla för skyltdockor. Den som lider av detta tillstånd kan med svårighet besöka butiker som visar upp kläder på detta vis. Det kan rentav vara svårt att ta en promenad på en vanlig gånggata med skyltfönster som är fulla av dockor.


Ivan Ivanovich – den manliga skyltdockan


Ivan Ivanovich var en manlig skyltdocka som användes för testflighter med rymdskepp. Numera finns det förstås också manliga dockor som används i butiker och de får förhoppningsvis ett lite stillsammare liv än Ivan.


Dockorna på Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band


Skivan är en klassiker och kanske har du lagt märke till att omslaget har två skyltdockor. De var båda vaxdockor från en hårsalong.


Giftermål med skyltdocka


Det låter ju inte riktigt klokt men det finns faktiskt folk som har gift sig med skyltdockor. En sådan är Ned Nefer som bor i New York. Han är gift med Teagan som är en skyltdocka av trä. De ska ha varit gifta sedan 1986. Det är säkert ett intressant äktenskap och det enda som kan sätta det i gungning är väl om det dyker upp en ny skyltdocka eller om det börjar brinna…


Skyltdockor på film


Det finns gott om skyltdockor i film. De syns ju så snart som kameran filmar scener i butiker och köpcentrum. År 1987 så kom den romantiska komedin Mannequin. I den filmen så var skådespelare som Kim Cattrall, Meshach Taylor och Estelle Getty med.  Skyltdockorna var också med i två episoder av Doctor Who. De sågs i Spearhead from Space från 1970 och sedan i Rose från 2005.


I musikvideos så används dockorna också flitigt. Det danska popbandet Aqua använde sig av skyltdockor i sin kultvideo Barbie Girl. Andra band har använt sig av dockorna för att beskriva budskap om kroppsideal.

 

 

 

 


Nyheter om butiksinredning

 

2023-02-26

Kreativ butiksinredning kan öka försäljningen

Butiksinredning som är kreativ kan vara något som gör att man säljer mer i en butik och här ska vi se lite närmre på hur butiksinredning kan formas på ett kreativt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-01-31

Säker butiksinredning är väldigt viktigt

Det gäller att inreda butiken med säker butiksinredning som står stadigt och som inte har vassa kanter att skada kunder och anställda med.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-11-13

Det visste du inte om skyltdockor

Det finns en massa spännande information om skyltdockor. Här är några saker som du kanske inte visste om skyltdockor.

 

Läs mer »

 

 


Gr till din startsida


Ls de senaste nyheterna frn din bransch frst,
sen kan du googla


Nyheter om butiksinredning