Trådprodukter

Det finns många viktiga användningsområden för produkter som är gjorda i tråd. Här handlar det om ståltråd i olika dimensioner som kan böjas och kapas för att skapa viktiga komponenter som behövs inom industrin och inom näringslivet. Vi är numera så vana vid de mjuka och slitbara formerna att vi knappt tänker på den fantastiska teknik som ligger bakom de trådprodukter som företag i Gnosjöregionen tar fram.

Det är dock viktigt att inse att det fortfarande sker en hel del inom utvecklingen av dessa komponenter som gör att vi kan se fram emot fler framsteg och större effektivitet från framtidens metallindustri.

Tillverkare av trådprodukter »

 

Användningsområden

Man behöver inte fundera så länge för att inse hur mycket som är gjort av tråd. Hyllorna på kontoret, i butiken, på lagret, i kylskåpet, vagnen i matvarubutiken… listan med trådprodukter kan göras hur lång som helst. I och med att man idag kan använda sig av stål som behandlas för att vara rostfritt utan att bli lika dyrt som verkligt rostfritt stål så kan man med en mindre budget ta fram riktigt bra delar och komponenter som ger hållbara lösningar. I Gnosjöregionen så samarbetarföretagen för att få fram hög kvalitet på material och på komponenter. Detta leder inte bara till inredning med högkvalitet, man får också möbler och delar som är vackra att beskåda.

 

Utveckling av trådprodukterna

När man tar fram butiksinredning och hyllsystem som ska användas på ett kontor så måste man betänka flera olika saker. Dels så är det ju så att inredningen måste passa till den lokal som den ska finnas i.

Numera så jobbar företagen som tar fram inredningen tätt ihop med designers och arkitekter för att det man framställer verkligen ska bli brukbart. Det här har gjort att man inte längre måste nöja sig med allmänna system som produceras i massupplagor. Det går fint att beställa ett mindre antal spjut och hyllor som tillsammans med spjutlister ger en individuell lösning.

På lager så kan man behöva bastanta system där trådprodukterna måste vara lite kraftigare men ändå enkla att hantera. Hyllorna ska dessutom anpassas till den layout som man använder för produktionen på lagret så att man inte råkar ut för miljöer där det blir svårt att ta sig fram. Om man tänker till på rätt sätt från start så kan trådprodukterna framställas på ett sätt som ger flexibilitet.

Det här är förstås extra viktigt för butiker där man ofta måste göra om för att få plats med tillfälliga skyltställ och produktdisplayer som ska framhäva en särskild lockvara.

 

En modern produktionslinje

De moderna produktionslinjer som tar fram produkter av tråd innefattar flera spännande maskiner. Med hjälp av cnc-teknik så kan man programmera bockningsmaskiner och pressar för att ta fram exakta mått och dimensioner.

Stålet matas in i bockningsmaskinen där det kommer att böjas i alla möjliga vinklar tills en färdig produkt kan spottas ut. Många gånger så kan man skapa en färdig produkt eller möbel vid en produktionslinje.

Kunden beställer och sedan kommer en färdig leverans med delar som kan behöva viss montering eller fungera som fristående skyltställ och produktdisplayer. På metallverkstaden finns den kunskap som behövs för eventuellt efterarbete med svetsning och ytbehandling.

 

Nyheter om butiksinredning

 

2022-01-31

Säker butiksinredning är väldigt viktigt

Det gäller att inreda butiken med säker butiksinredning som står stadigt och som inte har vassa kanter att skada kunder och anställda med.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-11-13

Det visste du inte om skyltdockor

Det finns en massa spännande information om skyltdockor. Här är några saker som du kanske inte visste om skyltdockor.

 

Läs mer »

 

 


Gör till din startsida


Läs de senaste nyheterna från din bransch först,
sen kan du googla »


Nyheter om butiksinredning

Fredag 1 juli -
di.se: Inredarna av Ica-butikerna passerar 200 miljonersstrecket
När Fredric Jansson, ägare till butiksinredningsbolaget Intrx, pratar om ?från ax till limpa? så menar han verkligen vad han säger.
Onsdag 29 juni -
spotlightstockmarket.com: Finwire om EasyFill AB: Easyfill ökade omsättningen med 30 procent under jan-maj
ökade omsättningen med 30 procent under jan-maj Butiksinredningsbolaget Easyfills omsättning ökade under perioden januari-maj
Tisdag 28 juni -
spotlightstockmarket.com: Finwire om EasyFill AB: Easyfill löser ett konvertibel lån med ny finansiering
Finwire om EasyFill AB: Easyfill löser ett konvertibel lån med ny finansiering Butiksinredningsbolaget Easyfill tecknade i juni 2021 ett låneavtal gällande
Tisdag 28 juni -
borskollen.se: Easyfill löser ett konvertibel lån med ny finansiering
Easyfill löser ett konvertibel lån med ny finansiering Butiksinredningsbolaget Easyfill tecknade i juni 2021 ett låneavtal gällande
Onsdag 22 juni -
tanalys.se: Inbjudan till presentation av ITABs delårsrapport för andra kvartalet 2022
Erbjudandet inkluderar designrådgivning, kundanpassad butiksinredning, kassadiskar, kundflödeslösningar, professionella
Tisdag 21 juni -
borskollen.se: Tobias Sjölander ny vd för Easyfill
Tobias Sjölander ny vd för Easyfill Finwire / Börskollen Butiksinredningsbolaget Easyfill har utsett Tobias Sjölander till ny vd.
Tisdag 21 juni -
spotlightstockmarket.com: Finwire om EasyFill AB: Tobias Sjölander ny vd för Easyfill
Finwire om EasyFill AB: Tobias Sjölander ny vd för Easyfill Butiksinredningsbolaget Easyfill har utsett Tobias Sjölander till ny vd.
Måndag 20 juni -
fryksdalsbygden.se: Malin tar över EntréSunne: ?En dröm går i uppfyllelse?
Malin Alm har jobbat i butiksbranschen i många år. Redan 2008 började hon på Lindex i